تـــکــنــولـــوژی

بایگانی
نویسندگان

همه چیز در باره لپ تاپ

جمعه, ۱۹ مهر ۱۳۹۲، ۰۵:۰۹ ب.ظ

 شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی داریم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازیم.

ایران نت هر مطلبی که در خصوص خرید یک لپ تاپ خوب و مناسب نیاز دارید را برای شما در ادامه مطلب جمع آوری نموده است.

شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی داریم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازیم.

ایران نت هر مطلبی که در خصوص خرید یک لپ تاپ خوب و مناسب نیاز دارید را برای شما در ادامه مطلب جمع آوری نموده است.

 

لپ تاپ چیست

 


با مطالعه ی این راهنما، انتخاب بهترین روش برای خرید یا استفاده از لپ تاپ برای شما دوستان عزیز در ایران نت  آسان خواهد بود.  قبل از هر چیز در خصوص دوستانی که در صدد خرید لپ تاپ هستند توصیه می کنم تا در انتخاب و خرید لپ تاپ بسیار دقیق بوده و عواملی چون برند سازنده، قیمت و مشخصات سخت افزاری و بسیاری موارد فنی را در نظر گرفته و سعی کنید با فردی آگاه از نزدیکان خود پیش از خرید مشورت کنید و دل خود را چندان به مشورت ها و توصیه های فروشندگان خوش ننموده و تسلیم حرفشان نگردید چون همه قرار است از لپ تاپ موجود در فروشگاهشان تعریف کنند ولی این شمائید که باید با اطلاعات کافی به خرید این ابزار حساس اقدام کنید به گونه ای که تردید ها و نگرانی های بعدی سراغ شما نیاید.

لپ تاپ چیست؟ 

لپ تاپ ها سیستم هایی با قابلیت حمل و نقل بالا و قیمت پایین هستند که به دلیل اهداف در نظر گرفته شده برایشان به این نام خوانده می شوند. این سیستم ها، کاربران را به سرعت و بدون هیچ زحمتی به شبکه اینترنت وصل می کنند. سایز آنها از 9/8 اینچ تا 4/18 اینچ متغیر است و اغلب قیمتی بین 300,000 تومان تا حدود 3,000,000 تومان دارند.

منظور از لپ تاپ های ارزان (اقتصادی) چیست؟

همانطور که از نام آنها پیداست، این لپ تاپ ها، مدل هایی هستند که با هدف جذب خریداران کم بودجه طراحی شده اند و برای کسانیکه نیاز دارند با پرداخت هزینه کم یک کامپیوتر ابتدایی داشته باشند مناسب است. به تعریف ما، لپ تاپ های با قیمت کمتر از 1،000،000 تومان در این دسته قرار می گیرند. اما شما می توانید در حدود قیمت 800،000 تومان تا 900،000 تومان هم گزینه های خوبی را برای انتخاب پیدا کنید.

لپ تاپ های چند منظوره کدامند؟

لپ تاپ های چند منظوره حیطه جذاب صنعت تولید لپ تاپ هستند. این گروه شامل مدل های باریک و سبک با صفحه نمایش های 3/13 اینچ تا 14 اینچ و دستگاههای قابل حمل mainstream با صفحه نمایش هایی با ماکزیمم سایز 4/15 اینچ هستند.

لپ تاپ های تجاری کدامند؟

لپ تاپ های تجاری در واقع مدل های باریک و سبک یا mainstream هستند که شامل ویژگیهای امنیت، اتصال و دوام مناسب برای یک کاربر حرفه ای می باشد. لپ تاپ های مناسب برای استفاده در ادارات تمامی خصوصیات ذکر شده به علاوه ویژگی قابلیت اداره و یک پلت فرم پایدار را دارا می باشند بنابراین تصویر OS این دستگاهها که اینک ارائه شده است با دستگاههایی که برای 6 تا 9 آینده سفارش داده شده اند همخوانی خواهد داشت.

لپ تاپ های Ultraportable کدامند؟

لپ تاپ های باریک تر و سبک تر از لپ تاپ های باریک و سبک به نام Ultraportable خوانده می شوند و دستگاههایی هستند که کمتر از 1.81Kg وزن دارند اما عملکرد یک PC را ارائه می دهد. در این دستگاه ها صفحه نمایش کوچکتر، صفحه کلید فشرده تر و پردازشگر معمولاً کم قدرت تر از یک لپ تاپ معمولی می باشد.

لپ تاپ های جایگزین کامپیوترهای خانگی کدامند؟

این دستگاهها، لپ تاپ هایی با صفحه نمایش 17 اینچی یا حتی بزرگتر هستند. با اینکه چند سال پیش قرار دادن پانلی با این اندازه در یک بدنه قابل حمل و نقل غیر قابل تصور بود اما امروزه این دستگاهها کاملاً عادی به حساب می آیند و حتی برخی لپ تاپ ها صفحه نمایش های LCD با ابعاد 19 یا 20 اینچ دارند. با توجه به اینکه صفحه نمایش مرکز عطف این لپ تاپ ها هستند، اغلب این دستگاهها روی ویژگیهای ویدئویی، مولتی مدیا و انجام بازی تمرکز دارند.

لپ تاپ های ویژه بازی کدامند؟

یک لپ تاپ ویژه بازی، عملکرد سه بعدی کارت گرافیک را در اولویت قرار می دهد. این مساله منجر به استفاده از یک یا دو کارت گرافیکی قدرتمند و یک پردازشگر عالی به علاوه زیر مجموعه های پر سرعت حافظه و هارد درایو می شود. وجود یک LCD بزرگ با زمان پاسخ سریع و عملکرد خوب سیاه و سفید یک الزام است و سیستم صدای خوب هم یک مزیت به حساب می آید.

کامپیوتر های شخصی Tablet کدامند؟

کامپیوترهای Tablet در واقع تطبیق پذیرترین دستگاههای موجود در بین لپ تاپ ها هستند. صفحه نمایش آنها به ورودی های ایجاد شده توسط یک انگشت یا قلم سوزنی واکنش نشان می دهد و به شما اجازه وارد کردن نوشته ها و طرح ها را بدون واسطه می دهد. وزن سبک و دوام باتری طولانی، آنها را تبدیل به همراهان خوبی می کند.

لپ تاپ های نیرومند کدامند؟

لپ تاپ های نیرومند، دستگاههایی هستند که در مقابل محدوده ای از خطرات محیطی و وضعیتی، مقاومت زیاد دارند. این لپ تاپ ها برای کار در شرایط سخت مثل کارخانه ها یا مکان های ساخت و ساز پر از غبار، محیط های خارجی گرم، سرد یا مرطوب و وسایل نقلیه در حال حرکت که آنها را در برابر شوک و لرزش قرار می دهد طراحی شده اند.

لپ تاپ های دانش آموزی به چه کسانی اختصاص دارند؟

لپ تاپ های دانش آموزی به خاطر دانش آموزان و محصلان کالج طراحی شده اند. این دستگاهها را هم برای انجام امور درسی و هم برای بازی می توان استفاده کرد و بنابراین به قدرت مناسب و اجزاء کافی نیاز دارند تا بتوانند آنها را به عنوان آرشیو موزیک، سیستم استریو، DVD Player و ایستگاههای ساخت ویدئوهای Youtube فعال نمایند.

 

 

از کجا و جطور لپ تاپ مطمئن بخریم؟

این روزها تب تکنولوژی از جمله خرید لپ تاپ بین ایرانی ها فراگیر شده است. به گزارش شرق با توجه به افزایش موارد استفاده از لپ تاپ در دنیا و رقابت شدید بین تولید کنندگان، مصرف کنندگان نوت بوک نیاز به دانستن اطلاعات مناسب قبل و بعد از خرید را ضروری می بینند، چرا که تنوع زیاد این محصولات باعث افزایش قدرت انتخاب شده و بعضا در خرید لپ تاپ مشتری دچار سردرگمی خواهد شد. 

البته فراگیر شدن خرید لپ تاپ هم اتفاق بدی نیست، به شرطی که برای یک خرید خوب چند نکته را به یاد داشته باشیم. مهم ترین وجه تمایز لپ تاپ با کامپیوتر های خانگی قابل حمل بودن آن است. یعنی شما دائم می توانید در محل کار، خانه، دانشگاه، سفر و... لپ تاپ را همراه تان داشته باشید.

پس، از همین اول کار وزن لپ تاپ را یکی از مهم ترین معیارهایتان قرار دهید. طوری نشود که بعد از این همه هزینه کردن لپ تاپ تان به خاطر وزن سنگین اش، فقط گوشه خانه جا خوش کند. وزن نوت بوک های موجود در بازار حدود دو کیلوگرم است و بسته به مدل و سایز مانیتور کم و زیاد دارد. این را هم بدانید لپ تاپ های با مانیتور بزرگ، در کنار وزن بیشتر قیمت کمتری هم دارند و معمولاً شارژ باتری زیادی مصرف می کنند.

قبل از خرید حتما بدانید با آن می خواهید چه کارهایی انجام دهید؟ دنبال بازی هستید، با برنامه های مهندسی و طراحی سر و کار دارید یا صرفاً از آفیس و اینترنت و برنامه های معمولی استفاده می کنید. مثلاً اگر دنبال بازی کردن و استفاده از برنامه های گرافیکی هستید، باید دنبال لپ تاپی باشید که کارت گرافیک و رم قوی به اضافه یک صفحه نمایش عریض، با کیفیت بالاداشته باشد.

لپ تاپ ها معمولاً قابلیت ارتقا یافتن ندارند. مگر در مواردی مثل رم و هارد، قطعاتی مثل کارت گرافیک و cpu تا پایان عمر لپ تاپ مهمان شما هستند، پس، از همین اول کار سیستمی بخرید که حداقل تا دو سه سال مشکلی نداشته باشید.

مهم ترین فاکتور در خرید لپ تاپ ریزپردازنده آن است.چون تاثیر مستقیم روی کارایی و سرعت دستگاه شما دارد. رم هم یک حافظه موقت در کامپیوتر است که هر چقدر ظرفیت آن بالاتر باشد، پردازش با سرعت بالاتری انجام می شود. در دنیای رم ها دوران DDR2 ها تمام شده و عصر DDR3 ها آغاز شده، پس هنگام خرید به این مورد توجه کنید تا از بازار روز عقب نیفتید. ظرفیت هارددیسک، عمر باتری، مودم و بلوتوث هم سایر مواردی هستند که باید به آنها توجه کنید.

اگر برای خرید لپ تاپ به فروشگاه های معتبر بروید لیستی از محصولات شرکت های مختلف به شما می دهند که قیمت ها و مشخصات قطعات در آن نوشته شده. لیست ها را بگیرید و با خونسردی تمام قیمت ها را مقایسه کنید. حتی می توانید از سایت های اینترنتی هم برای این کار استفاده کنید. الان سایت هایی وجود دارد که دستگاه های مختلف را به طور جزیی برای شما مقایسه می کنند، قیمت های دقیق و به روز می دهند و در نهایت کالا را با پیک برای شما می فرستند. اگر خیلی حساسیتی روی شکل ظاهری لپ تاپ ندارید و نمی خواهید رنگ آن را با رنگ ماشین تان سِت کنید. خرید از طریق سایت ها هم گزینه بدی نیست.

هنگام خرید روی انتخاب برند زیاد حساسیت به خرج ندهید، بیشتر دنبال گارانتی معتبر باشید. در مورد لپ تاپ، گارانتی اهمیت ویژه ای دارد. این را بعد ها متوجه می شوید؛ وقتی دست به دامن هرکسی می شوید از پس تعمیر دستگاه تان برنمی آید.حتماً از فروشنده بپرسید قطعات اصلی تا چه مدتی گارانتی و خدمات پس از فروش دارند، قطعاتی مثل صفحه نمایش، مادر بُرد، باتری و آداپتور و...

اصطلاحات و نام مدل ها فراوانند. شما فقط نباید با شنیدن نام مدل ها از قیمت ها و معیار های اصلی غافل شوید. به هیچ وجه اسیر تبلیغات دهان پُرکن نشوید. بعضی کلمات هم خیلی کاربرد مهمی هم ندارند اما ممکن است شما را سردرگم کند. مثلاً همین Inspiron و Latitude. موضوع خیلی ساده است. گروه Inspiron برای کاربران خانگی و علاقه مندان موسیقی و مولتی مدیا ساخته می شود؛ افرادی که نیاز به پردازنده های جدید و کارت های گرافیکی قوی دارند. گروه Latitude هم برای کاربران اداری و کسانی که در شرایط سخت مانند محیط کارخانه فعالیت می کنند مناسب است. اگر کسی را که تجربه خرید داشته با خودتان به بازار ببرید قطعاً ضرر نمی کنید.

 

 مارک های گوناگون لپ تاپ

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان، دسترسی داشته باشیم و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی داریم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازیم.

 

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد. (البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی، دل، اچ پی و... را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید.

 برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهیم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنیم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن، برنامه های حسابداری، استفاده از اینترنت، نگهداری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد (که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست!)
4- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

 

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:

دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک

 این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است)
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثر در محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.

یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.


در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارند که به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث، وای فای و دوربین نیز می باشد. پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.


خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(VAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانیم در مورد هر کدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهیم:

الف) Apple : در یک کلمه میتوان گفت که این برند کاربران خاص خود را دارد! لپ تاپ های شرکت اپل از باکیفیت ترین و مرغوب ترین نوع لپ تاپ ها در بازار جهانی میباشند! apple ویژگی های خاص خود را دارد که آن را از دیگر برندها متمایز مینماید. یکی از ویژگیهای اصلی آن این است که بطور کلی در این برند از فن خنک کننده برای کارت گرافیک استفاده نمیکند و آلیاژهای بکاربرده در آن بگونه ای است که قابلیت خنک کنندگی دارد، به همین جهت هست که به هنگام کار با لپ تاپ های apple هیچ صدایی را نخواهید شنید! شرکت اپل در سال 1999 با معرفی نوت بوک های iBook اقدام به تولید نوت بوک نموده و بدین ترتیب وارد بازار فروش نوت بوک گردید. نوت بوک های اپل شامل PowerBook, iBook و در حال حاضر نیز Macbook و Macbook Pro می باشند که هرکدام رنج قیمت خاص خود را دارند ولی بطور کلی میتوان گفت قیمت لپ تاپ های این برند در مقایسه با دیگر برندهای هم رده خود (از لحاظ سخت افزاری) میتوان گفت حدودا 700 هزار تومان الی 1 میلیون تومان گرانتر است.

 


ب) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد. دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات، نقش، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر.

 


پ) Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است. شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از : هستی، پارسیان، دیجیتال و چند تای دیگر.

 


ت) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد ولی چندان قابل توصیه نیست. شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش، رایانه همراه و پارسیان.

ث) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا به ازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از : نقش و هستی.

 


ج) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند (دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از AMD دو هسته ای میباشد). البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

چ) Fujitsu Siemens : این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال و الماس، Acer با گارانتی رسام موج، Panasonic با گارانتی نقش، گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید (البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

البته این مقاله تنها گوشه ای از معرفی ویژگی هایی از برندهای مختلف لپ تاپ بود که امیدوارم در انتخاب شما اعضایپرشین استار برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشیم.

 

لوازم جانبی لپ تاپ

همانقدر که انتخاب یک لپ تاپ مناسب حائز اهمیت است، ‌خرید لوازم جانبی کارآمد و مناسب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ما در این راهنما قصد داریم شما را با لوازم جانبی پرفروش لپ تاپ آشنا کنیم تا با گونه های مختلف آن آشنا شوید. در این راهنما ما هفت لوازم جانبی پر کاربرد را معرفی می کنیم، با ما همراه باشید.

۱- پایه های خنک کننده لپ تاپ
حتما بارها تا کنون از مضرات گذاشتن لپ تاپ روی ران پا و کار کردن با آن در مدت زمانی طولانی، چیزهایی شنیده اید برای اینکه این آسیب را به حداقل برسانید و دچار مشکل نشوید و خنک کاری لپ تاپ شما به بهترین نحوه ممکن انجام شود بهتر است یک پایه خنک کننده تهیه کنید.پایه های خنک کننده لپ تاپ دارای تنوع زیادی هستند، از تعداد فن های موجود روی آن تا چراغ های LED متغییر است و شما میتوانید بر اساس نیاز و سلیقه خود ،‌ مدل مورد نظر را انتخاب کنید.

۲- کیف و کوله های مقاوم
به طور قطع هنگام خرید لپ تاپ نو هر قدر هم قیمت لپ تاپ یا نت بوک پایین باشد یک کیف همراه لپ تاپ به شما می دهند اما ممکن است این کیف کیفیت لازم را نداشته باشد و شاید شما به فراخور کار خود نیاز به کوله برای حمل لپ تاپ داشته باشید و شاید نیازمند کیف مطمئن باشید تا در مقابل ضربه و حریق، لپ تاپ شما را محافظت کنید.قیمت کیف ها و کوله نیز با توجه به جنس، کیفیت و شرکت سازنده و اندازه، متفاوت می باشد.

۳-موس و صحفه کلید برای مصارف خاص !
به علت فشردگی لپ تاپ نمی توان در آنها صحفه کلید با فاصله کلید های مناسبی قرار داد و شرکت هایسازنده مجبوردند فاصله کلید ها را کم کنند و یا به جای موس از تاچ پد استفاده می شود که ممکن است کاربران با آن راحت نباشند و تمایل به خرید موس داشته باشند.در مورد صحفه کلید معمولا کسانی صحفه کلید جانبی خریداری می کنند که یا کار تایپ انجام می دهند یا با لپ تاپ خود بازی می کنند و بر اساس نیاز خود صحفه کلید مورد نیاز را تهیه می کنند.در بازار موس های مختلفی در برندهای مختلف برای امور متفاوت وجود دارد که می توانید تهیه کنید.

۴- کابل ها متفاوت با کاربردهای مختلف
از جمله وسایلی که در لپ تاپ ها بسیار ضروری می باشد وجود کابل های متفاوت برای کاربردهای مختلف است،‌بسته به کارهایی که شما با لپ تاپ انجام می دهید وجود کابل های مناسب برای اتصال به گجت ها بسیار ضروری می باشد، لپ تاپ های امروزی همگی دارای بلوتوث هستند و به راحتی می توان با وسایلی که دارای بلوتوث هستند تبادل اطلاعات کنند ولی فعلا همه گجت ها و وسایل دارای بلوتوث نیستند و یا اگر هم این امکان را دارند نمی توان با بلوتوث فایل و محتوایات مورد نظر را انتقال داد و در این صورت وجود کابل مورد نظر و مناسب بسیار ضروری می رسد.کابل هایی مثل کابل HDMI برای انتقال ویدئو از موبایل و دیگر وسایل برای پخش ویدئو با کیفیت بالا و یا کابل شبکه برای اتصال به شبکه اینترنت پرسرعت یا تبادل اطلاعات بین کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ از مواردی است که نمی توان از آن گذشت.

۵- وسایل مفیدی به نام رم ریدر و دانگل 
دیگر کمتر وسیله را می توان پیدا کرد که در داخل آن اثری از رم نباشد ! از موبایل ها گرفته تا دوربین های عکاسی و دیگر وسایل دارای قطعه ای کوچک به نام رم هستند که اطلاعات در آنها ذخیره می شود. شما برای اینکه بتوانید به اطلاعات درون رم دسترسی پیدا کنید احتیاج به یک رم ریدر دارید که با هزینه بسیار اندک می توانید آن را تهیه کنید که البته بسته به نوع و قیمت آن دارای ۵ الی ۱۰ خشاب برای پشتیبانی از رم های مختلف است.رم ریدر وسیله ای مفید چه در لپ تاپ و چه در کامپیوتر رومیزی است و داشتن حداقل یک عدد از این وسیله لازم است.
در مورد دانگل هم باید گفت که همیشه به علت کمبود فضا در لپ تاپ تعداد پورت های usb کم است و ممکن است در برخی مواقع به مشکل برخورد کنید. برای رفع این کمبود می توانید با تهیه دانگل usb تعداد جای پورت ها را افزایش داده و با خیال راحت، گجت های خود را اضافه کنید.

۶- مودم شبکه موبایل GSM/EDGE/3G
شاید تا گذشته ای نه چندان دور، صحبت کردن از اینترنت بر روی تلفن همراه بحثی غیر عادی و عموما دور از انتظار بود ولی با آمدن اپراتور جدید در داخل کشور و امکانات جدید ،‌ اینترنت در تلفن همراه سر زبان ها آمد و جدیدا با عادلانه تر شدن تعرفه های استفاده از اینترنت همراه و وجود بسته های مختلف دیگر همه افراد به گونه ای می توانند با داشتن یک سیم کارت به اینترنت متصل شوند، و اما استفاده از اینترنت موبایل در لپ تاپ چگونه است ؟.اگر کلمه مودم gsm را در گوگل جستجو کنید، مشاهده می کنید که سایت های مختلف و فروشگاه ها اقدام به فروش وسیله ای می کنند که با قرار دادن سیم کارت درون آن و وصل کردن آن به پورت usb از اینترنت موبایل می توانید در رایانه و لپ تاپ خود استفاده کنید.شاید این وسیله برای بسیاری از افراد که در سفر هستند و به اینترنت وایرلس دسترسی ندراند این وسیله بسیار مفید باشد و بتوانند در بیشتر مناطق کشور به اینترنت در لپ تاپ خود دسترسی داشته باشند، البته راههایی دیگری از جمله استفاده موبایل به عنوان مودم نیز وجود دارد.

۷- فضاهای بسیار مناسب با هارد اکسترنال
یکی از مهمترین وی‍‍ژگی های لپ تاپ، وزن آن می باشد که باعث می شود جابه جایی لپ تاپ برای کاربر را آسان کند ولی در صورت کاهش وزن باید اندازه سخت افزارهایی مثل هارد دیسک نیز کاهش پیدا کند، در این حالت کاربران حرفه ای که نیاز به حجم زیادی دارند با مشکلات کمبود فضا مواجه می شوند و راه حل این مشکل، استفاده از هارد اکسترنال با حجم های متفاوت است که باعث می شود که این مشکل بهراحتی حل شود.امروز هارد های اکسترنال با ظرفیت های چند ترابایتی در اندازه مناسب به بازار عرضه شده است که نیاز کاربران در این رابطه را برطرف کرده است.

۸- دیگر وسایل:‌ سه راهی برق، هدفون، اسپیکر، کارت صدا
چهار وسیله ای که در گزینه ۸ نام برده شده شاید از درجه اهمیت کمتری برخودار باشد ولی به هر حال جزو لوازم جانبی لپ تاپ می باشد و سه مورد آخر برای آهنگ سازان و اهالی موسیقی بسیار لازم است. در مورد سه راهی برق باید گفت که در برقی مواقع ممکن است با کمبود پریز برق مواجه شوید و یا نیاز به مبدل توان باشد که در این صورت تهیه سه راهی بسیار واجب است.در لپ تاپ ها کمی آهنگ سازان بامشکل مواجه هستند و می توانند با خرید اسپیکر و هدفون مشکل خود را رفع کنند ،‌البته تهیه یک کارت صدای پرتابل که بوسیله پورت usb متصل می شود باعث می شود تا در مواقع ضروری به مشکل بر نخورید.

 

چگونه یک لپ تاپ مناسب انتخاب کنیم؟

 

لپ تاپ های امروزی حتی از قدرتمندترین کامپیوترهای دیروزی نیز قویتر هستند. البته سبکی و زیبایی آن ها را هم نباید نادیده گرفت و به همین دلایل است که بسیاری افراد ترجیج می دهند به جای استفاده از کامپیوتر از یک لپ تاپ استفاده کنند. اگر شما هم به فکر خرید لپ تاپ هستید به نکات زیر توجه کنید:

قدم 1: در مورد کامپیوتر های خانگی اطلاعات کافی داشته باشید چون این اطلاعات حتماً برای انتخاب لپ تاپ به شما کمک می کند.

قدم 2 : لپ تاپ را در مغازه انتخاب کرده و در صورت امکان آن را از بسته بندی خارج کنید. لپ تاپی را انتخاب کنید که مستحکم و بادوام، اما نه سنگین باشد.

قدم 3 : صفحه کلید آن را امتحان کنید. از آنجائیکه هرگز نمی توانید صفحه کلید یک لپ تاپ را عوض کنید باید با آن راحت باشید. آن را روی میز و روی پای خود امتحان کنید.

قدم 4 : بخش های جهت نمایی (مثل صفحه لمسی) را حتماً امتحان کنید چون کارکردن با برخی از آنها بسیار سخت است. شما همیشه می توانید از یک موس خارجی استفاده کنید اما به یاد داشته باشید در صورت جابجایی زیاد استفاده از قطعات خارجی چندان عاقلانه نیست.

قدم 5 : در مورد گرم شدن کامپیوتر همگام استفاده از آن و مقدار این گرما اطمینان حاصل کنید چون استفاده از آن روی پا به این عامل مهم بستگی دارد.

قدم 6: به سایز و وضوح صفحه نمایش دقت کنید. صفحه نمایش های LCD لپ تاپ ها می توانند سایزی بین 13 تا 21 اینچ داشته باشند و وضوح آنها می تواند بین 800x600 پیکسل تا 1600x1200 پیکسل متغیر باشد. هرچه پیکسل صفحه نمایش بیشتر باشد تصاویر روی صفحه نمایش پویاتر خواهد بود. صفحه نمایش را در نورهای مختلف امتحان کنید چون صفحه نمایشی که در نور معمول اتاق بسیار عالی است ممکن است در نور بیشتر یا کمتر بسیار بد باشد.

قدم 7 : لپ تاپی انتخاب کنید که حداقل 2 پورت USB2، و یک پورت Firewire داشته باشد چون به وسیله این پورت ها می توانید به قطعات جانبی مثل دوربین، تلفن یا آی پاد متصل شوید.

قدم 8 : اطمینان حاصل کنید که لپ تاپ شما به کارت وایرلس(برای اتصال بی سیم) و بلوتوث مجهز است. چرا که این روزها بسیاری از قطعات جانبی مثل موبایل ها به بلوتوث مجهزند و به این ترتیب ارتباط با آنها آسان خواهد بود.

قدم 9 : مطمئن شوید که لپ تاپ مورد نظر DVD Burner (کپی کننده DVD) دارد به این ترتیب می توانید به راحتی نسخه های پشتیبان از مدارک فایل های موسیقی و عکس های خود را داشته باشید.

راهنمای جامع خرید یک لپ تاپ مناسب

 

این‌که کدام‌یک این خصیصه‌ها مهم بوده یا کدام آنها برای شما اهمیت بیشتری دارد، سوالی است که شاید خیلی کاربران پاسخ درست آن را نمی‌دانند اگر چنین چیزی باشد، انتخاب یک لپ‌تاپ مناسب از بین مدل‌های فراوان و متنوع کار بسیار دشواری خواهد بود.

وقتی به یک فروشگاه لپ‌تاپ می‌روید و از فروشنده لیست قیمت می‌خواهید، احتمالا با تعداد زیادی مدل لپ‌تاپ مواجه می‌شوید که جلوی هر کدام تعداد زیادی خصوصیت و مشخصه درج شده است. پردازنده، حافظه اصلی، حجم هارددیسک، پردازنده گرافیکی، سیستم‌عامل، وزن، اندازه نمایشگر، پورت‌ها و حتی ذخیره‌کننده نوری جزو مهم‌ترین این خصیصه‌ها هستند که با آنها مواجه خواهید شد.

اما این‌که کدام‌یک این خصیصه‌ها مهم بوده یا کدام آنها برای شما اهمیت بیشتری دارد، سوالی است که شاید خیلی کاربران پاسخ درست آن را نمی‌دانند  اگر چنین چیزی باشد، انتخاب یک لپ‌تاپ مناسب از بین مدل‌های فراوان و متنوع کار بسیار دشواری خواهد بود.

متاسفانه خیلی از کاربران بعد از خرید لپ‌تاپ، پس از مدتی به نوعی آن را مناسب کار و نیاز خود نمی‌دانند، در حالی‌که ممکن است پول زیادی هم بابت خرید آن داده باشند. قدرت پردازشی کم، عدم توانایی در اجرای بازی‌ها با سرعت مطلوب، کمبود فضا برای ذخیره‌سازی اطلاعات، وزن بالا یا مدت شارژ کم، مشکلاتی بوده که خیلی از کاربران پس از خرید لپ‌تاپ خود با آنها مواجه می‌شوند. این مشکلات را قبل از خرید لپ‌تاپ، با یک انتخاب آگاهانه، درست و مطابق با نیاز،  می‌توان بررسی کرد. برطرف کردن خیلی از این کمبودها، بسیار ساده است.

به عنوان مثال با یک پیش‌بینی درست می‌توانید تشخیص دهید که به چه میزان فضای هارددیسک برای لپ‌تاپ خود نیاز دارید یا چه پورت‌هایی و حتی چه تعداد پورت‌های ورودی و خروجی باید روی لپ‌تاپ شما تعبیه شده باشد. پاسخ به این سوالات واقعا راحت است. در عوض ما در ادامه فاکتورهای مهم‌تر دیگری که برای تصمیم‌گیری در مورد آنها، ممکن است به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشید را باز خواهیم کرد. این فاکتورها به ترتیب پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، اندازه و وزن لپ‌تاپ است. مطمئن باشید با اطلاعاتی که درمورد این شاخص‌ها دریافت می‌کنید و با کمک اطلاعات درج شده در مشخصات فنی لپ‌تاپ خود، خیلی ساده می‌توانید مدل موردنیاز خود را انتخاب کنید. فراموش نکنید که هنگام انتخاب لپ‌تاپ، سلیقه هم تا حدود زیادی دخالت دارد. ممکن است چندین مدل مشابه را پیدا کنید که تفاوت چندانی از نظر سخت‌افزار و قدرت پردازشی نداشته باشند، در این مواقع، تنها سلیقه شما است که مشخص می‌کند کدام مدل را بردارید.

پردازنده مرکزی(CPU)

شک نکنید که پردازنده،‌ مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعه در یک لپ‌تاپ است. پردازنده، علاوه بر آن که قدرت پردازش یک لپ‌تاپ را مشخص می‌کند، روی برخی خصوصیات و ویژگی‌های دیگر نیز تاثیر می‌گذارد که مهم‌ترین آنها، مدت شارژ  یا میزان مصرف انرژی است.

بطور کلی پیشرفت فناوری ساخت پردازنده‌ها در دو جهت اصلی حرکت می‌کند، اول افزایش کارایی و سرعت و دوم کاهش مصرف انرژی. همین اصل ساده باعث می‌شود تا به شما توصیه کنیم همیشه لپ‌تاپی را انتخاب کنید که پردازنده آن مبتنی بر جدیدترین و به روزترین فناوری موجود باشد. متاسفانه دسته‌بندی پردازنده‌های لپ‌تاپ براساس کارایی آنها کار دشواری است و شاید با انجام این کار شما کمی سردرگم شوید و مدل‌های مختلف یک خانواده از پردازنده‌ها را در دسته‌های مختلف ببینید. به جای این کار،‌ تصمیم گرفتیم پردازنده‌هایی که در لپ‌تاپ‌های موجود استفاده می‌شوند را در چندین جدول لیست کنیم و امتیاز آنها را در چندین تست مختلف، بیاوریم. به این ترتیب با مقایسه امتیازها به راحتی به اختلاف کارایی میان پردازنده‌های مختلف پی خواهید برد. به علاوه،برای این‌که با پردازنده‌های مختلف که روی لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شوند، آشنا شوید، آنها را در چند دسته کلی معرفی می‌کنیم.

 

 

پردازندههای Core i7

پیشرفته‌ترین و سریع‌ترین پردازنده‌هایی که تا به امروز برای لپ‌تاپ‌ها عرضه شده‌اند،‌ پردازنده‌های Core i7هستند. این پردازنده‌ها در دو دسته دو هسته‌ای و چهار هسته‌ای طراحی شده‌اند. البته مدل‌های دو هسته‌ایCorei7، هنوز در لپ‌تاپ‌ها بطور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. مدل‌های دو هسته‌ای این پردازنده‌ها در دسته پردازنده‌های Arrendale قرار گرفته که با استفاده از فناوری ۳۲ نانومتری تولید می‌شوند و پردازنده گرافیکی مجتمع نیز روی خود دارند اما در مقابل هم‌اکنون لپ‌تاپ‌های زیادی در بازار پیدا خواهید کرد که با چهار هسته‌ای‌های ۴۵ نانومتری Core i7 پیکربندی می‌شوند. این لپ‌تاپ‌ها معمولا در مدل‌های ۱۶ اینچ به بالا بوده که به عنوان لپ‌‌تاپ‌های جایگزین دسکتاپ (DTR) موردتوجه قرار می‌گیرند. همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید، توان مصرفی این مدل‌ها بالا بوده(۴۵ و ۵۵ وات) که نشانه مصرف بالای انرژی در آنها است.

این خصیصه، طول شارژ باتری را به شدت کاهش داده و تنها راه بالا نگه داشتن زمان شارژ نیز استفاده از باتری‌های حجیم‌تر با ذخیره‌سازی بالاتر خواهد بود. به همین دلیل این پردازنده‌ها به لپ‌تاپ‌های بزرگ اختصاص یافته است. امتیازهای درج شده در جدول به خوبی نشان می‌دهد که در لپ‌تاپ‌های جدید، بالاترین کارایی و سرعت پردازش به پیکربندی‌های مجهز به پردازنده‌های Core i7 اختصاص دارد. اگر وزن و اندازه لپ‌تاپ برای شما مهم نبوده و تنها دنبال یک مدل با قدرت پردازشی بسیار بالا با توانایی‌های Multi Tasking فراوان هستید، گزینه‌ای بهتر از چهار هسته‌ای‌های Core i7 پیدا نخواهید کرد. فراموش نکنید که این پردازنده‌ها به تکنولوژی Hyper Threading نیز مجهز بوده و از دید سیستم‌عامل، به نوعی یک پردازنده هشت هسته‌ای خواهند بود!

 

 

پردازندههای Core i3/i5

اکثر لپ‌تاپ‌های سریع و خوش‌قیمتی که ما این روزها به کاربران پیشنهاد می‌کنیم، به پردازنده‌های Corei5 یاCore i3 هستند. هر دوی این پردازنده‌ها،‌ در خانواده Arrendale قرار می‌گیرند و تمامی مدل‌های آنها دارای     پردازنده گرافیکی مجتمع Intel HD Graphics روی خود هستند. تفاوت موجود میان این پردازنده‌ها نیز تنها فرکانس‌های عملیاتی بالاتر و همچنین پشتیبانی از فناوری Turbo Boost برای مدل‌های Core i5 است. Turbo Boost یک قابلیت بسیار جالب و تاثیرگذار بوده که اینتل اخیرا در برخی پردازنده‌های خود به کار گرفته است.

این فناوری بسته به بار پردازشی موجود روی هسته‌های پردازشی، فرکانس عملیاتی آنها را بطور خودکار اورکلاک می‌کند که باعث افزایش سرعت پردازنده می‌شود. جالب این‌که این افزایش فرکانس به نحوی صورت می‌گیرد که مصرف پردازنده هیچگاه از حداکثر توان مصرفی (TDP) اعلام شده برای آن تجاوز نمی‌کند. اگر به جداول نگاهی بیندازید، خواهید دید که پردازنده‌های Core i5 تقریبا در تمام شرایط از دوهسته‌ای‌های Core 2Duo سریع‌تر هستند و تنها یکی دو مدل از Core 2ها آن هم به دلیل فرکانس‌های عملیاتی بسیار بالاتر(نزدیک ۳ گیگاهرتز)، چند درصدی می‌توانند سریع‌تر باشند. سریع‌ترین دو هسته‌ای Core i5 هم اکنون مدل i5-54OMاست که از فرکانس عملیاتی ۵۳/۲ گیگاهرتز بهره می‌برد. حتی مدل‌های Core i3 که در لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت به کار گرفته می‌شوند نسبت به Core 2های   هم سطح خود، سریع‌تر وکم‌مصرف‌تر بوده و از هر لحاظی به آنها ترجیح داده می‌شوند.

پردازنده‌های Core i3/i5 همگی دو هسته‌ای بوده و از فناوری Hyper Threading نیز بهره می‌برند. اگر دنبال یک لپ‌تاپ سریع و کم‌مصرف در اندازه‌های ۱۳ تا ۱۵ اینچ باشید، پردازنده‌های Core i3/i5 حتما باید در آنها جا داشته باشد. این پردازنده‌ها بهترین تعادل را میان کارایی، مصرف انرژی و مدت شارژ برقرار می‌کنند. قرار است در ماه‌های آینده، مدل‌های کم‌مصرف‌تر این پردازنده با ولتاژ کم(ULV) نیز عرضه شود.

پردازندههای Atom

پردازنده‌های اتم، کم‌مصرف‌ترین راه‌حل‌هایی هستند که اینتل تا به امروز برای لپ‌تاپ‌ها معرفی کرده است. این پردازنده‌ها در لپ‌تاپ‌های کوچک و سبک یا همان نت‌بوک‌ها استفاده می‌شوند. پردازنده‌های اتم در کنار مصرف انرژی بسیار پایین، قدرت پردازشی نسبتا پایینی در مقایسه با سایر پردازنده‌ها دارد. مدل‌هایی طراحی شده از این پردازنده‌ها برای نت‌بوک‌ها، تا به امروز همگی تک‌هسته‌ای بوده که البته به تکنولوژی Hyper Threading نیز مجهز هستند.

نسل اول پردازنده‌های اتم که دو مدل معروف N270 و N280 جزو آنها هستند، ‌کماکان بیشترین تنوع مدل نت‌بوک را به خود اختصاص داده است. البته به لحاظ مقایسه کارایی، این پردازنده‌ها با نسل سوم کهPineview نام گرفته اختلاف زیادی ندارند ولی نسل دوم به لحاظ فناوری، تفاوت‌های زیادی کرده و کنترلر حافظه و همچنین پردازنده گرافیکی مجتمع GMA 3150 را در دل خود جای داده است. کارایی پردازنده‌های اتم برای گشت و گذار در اینترنت، کار با نرم‌افزارهای سبک مثل نرم‌افزارهای آفیس و کاربردهای مشابه که به توان پردازشی بالا نیاز ندارند، کاملا جوابگو و کافی است.

 

 

یکی از ضعف‌های پلتفرم اتم چه در نسل اول و چه در نسل دوم آن، عدم پشتیبانی از رمزگشایی و تسریع سخت‌افزاری در پخش محتوای HD است. البته انویدیا در پلتفرم ION این مشکل را به خوبی برطرف کرده است. این پلتفرم نیز از پردازنده‌های اتم استفاده می‌کند. در بازار برخی نت‌بوک‌ها مثل سری S12 از Ideapadهای لنوو را می‌توانید پیدا کنید که از پلتفرم ON و پردازنده‌های اتم استفاده می‌کنند.

نت‌بوک‌ها به دلیل استفاده از پردازنده‌های بسیار کم‌مصرف اتم، معمولا طول شارژ بالایی دارند. در برخی مدل‌ها مثل ۱۰۰SHA از اسوس، طول شارژ تا حدود ۱۱ ساعت نیز افزایش داشته است.

پردازندههای Core 2

با عرضه چهار هسته‌ای‌های Core i7، تقریبا اثری از چهار هسته‌ای‌های Core 2 در بازار باقی نمانده و لپ‌تاپ‌هایی که با این پردازنده‌ها پیکربندی می‌شوند، همگی دو هسته‌ای هستند. البته ما در مورد دو هسته‌ای‌های Core 2 نیز نظر قطعی خود را داده‌ایم! Core i5ها و حتی Core i3ها در هر شرایطی این پردازنده‌ها ترجیح داده می‌شوند. اگر دنبال لپ‌تاپ بودید و گزینه‌های متعددی با دوهسته‌ای‌های Core i5/i3وCore 2 را مناسب خود دیدید، مدل‌هایی که از پردازنده‌های جدیدتر Corei3/i5 استفاده می‌کنند باید در ارجحیت قرار گیرند.

اما در بین پردازنده‌های Core 2 هنوز یک دسته از آنها هستند که ما به آنها علاقه زیادی داریم و آن مدل‌های با ولتاژ بسیار پایین(ULV) است که به صورت SUxx00 نامگذاری می‌شوند. این پردازنده‌ها جزو خانواده ۴۵ نانومتری‌های Penryn با ۳ مگابایت کش L2 بوده و فرکانس عملیاتی آنها بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ مگاهرتز است. کارایی این پردازنده‌ها در حد مدل‌های دو هسته‌ای‌های سریع Core 2 سری T5xxx بوده ولی مصرف انرژی بسیار کمی نیز دارند. لپ‌تاپ‌های ۱۳ تا ۱۵ اینچ با کارایی بالا و مدت شارژ طولانی، معمولا از این نوع پردازنده استفاده می‌کنند. UL80Vt از اسوس، یکی از مدل‌های ۱۴ اینچ سبک( ۲ کیلوگرم) و بی‌رقیب بوده که به این پردازنده‌ها مجهز است. طول شارژ این مدل به بیش از ۱۲ ساعت نیز می‌رسد.

پردازندههای Turion II و Phenom II

شاید کم‌تر از ۱۰درصد لپ‌تاپ‌های موجود در بازار از پردازنده‌های ساخت AMD استفاده می‌کنند. دلیل اصلی این موضوع کارایی پایین‌تر و مصرف انرژی بالاتر در پردازنده‌های موبایل AMD در مقایسه با محصولات مشابه اینتل است. احتمالا مزیت عمده پلتفرم موبایل AMD را باید وجود پردازنده‌های گرافیکی قدرتمندتر و به خصوص پردازنده‌های گرافیکی مجتمع بهتر دانست. دو هسته‌ای‌های Turion II پردازنده‌های اختصاصی AMD برای پلتفرم موبایل این شرکت است. سریع‌ترین مدل این پردازنده‌ها،‌ مدل M660 با فرکانس عملیاتی ۲۷۰۰ مگاهرتز، قدرتی در حد دو هسته‌ای T7500 از خانواده Core 2ها دارد.

این در حالی است که اینتل حداقل ۲۰ مدل پردازنده دو و چهار هسته‌ای سریع‌تر از R7500 در بین محصولات خود دارد. AMD، همانند پلتفرم دسکتاپ، پردازنده‌های فنوم۲  را در پلتفرم موبایل خود نیز جای داده است. فنوم۲ های موبایل مجموعا شامل هفت مدل دو، سه و چهار هسته‌ای هستند. این پردازنده‌ها نیز همانند Turion IIها، در رقابت سرعت و کارایی، از پردازنده‌های موبایل اینتل عقب افتاده و بهتر است اینگونه بگوییم که حرفی برای گفتن ندارند. به همین دلیل است که می‌بینیم AMDسرمایه‌گذاری زیادی روی پلتفرم موبایل خود به خصوص در بخش پردازنده مرکزی،‌ نکرده است.

پردازنده‌های موبایل اینتل به لحاظ مصرف انرژی نیز برتری قابل توجهی نسبت به محصولات مشابه AMD دارند. آنچه که تا اینجا برای شما گفتیم، پردازنده‌های مهم بازار لپ‌تاپ را کاملا پوشش می‌دهد. سایر پردازنده‌هایی که از آنها نامی برده نشد مثل دوهسته‌ای‌های Pentium Dual Core، Athlon II و تک‌هسته‌ای‌های AthlonNeo، سلرون و سمپرون، محصولات جدیدی نیستند و همگی با آنها آشنا هستند. البته از خیلی از این پردازنده‌ها،‌ شاید در ماه‌های آینده دیگر خبری نباشد و پردازنده‌های جدیدتر جایگزین آنها شود. در ادامه بحث داغ و پرطرفدار پردازنده‌های گرافیکی در لپ‌تاپ‌ها را دنبال خواهیم کرد.

پردازنده گرافیکی (GPU)

بعد از پردازش سه‌بعدی در بازی‌های کامپیوتری، پردازنده گرافیکی دو وظیفه اصلی دیگر در کامپیوترهای امروزی دارد، یکی پردازش دو بعدی و دیگری رمزگشایی و پردازش فرمت‌های ویدیویی. خوشبختانه اکثر پردازنده‌های گرافیکی موجود اعم از مجتمع و مجزا، این دو وظیفه را به خوبی انجام می‌دهند. در مورد پردازش دو بعدی، اگرچه قدرت تمام پردازنده‌های گرافیکی برای این نوع پردازش‌ها برابر نیست، ولی همگی حداقل‌های لازم برای کاربردهای اکثر کاربران را دارند. در زمینه رمزگشایی محتوای ویدیویی نیز،‌ تمامی پردازنده‌های گرافیکی جدید به موتورهای ویدیویی پیشرفته‌ای مجهز شده‌اند که این‌گونه عملیات‌ها را با سرعت بالا و روی پردازنده گرافیکی انجام می‌دهند.

چنانچه پردازنده گرافیکی فاقد این قابلیت باشد،‌ عملیات رمزگشایی روی پردازنده مرکزی سیستم صورت می‌گیرد که نتیجه آن استفاده بیشتر از پردازنده مرکزی هنگام تماشای فرمت‌های ویدیویی سنگین مثل H.264/MPEG4AVC، VC-1 و MPEG-2 و به نوعی کند شدن سیستم است. انتخاب پردازنده گرافیکی مورد نیاز شما کار نسبتا ساده‌ای است. کافی است تصمیم بگیرید آیا می‌خواهید با ل‍پ‌تاپ خود بازی کنید یا خیر و اگر می‌خواهید بازی کنید،‌ چه سطح کارایی و سرعت فریمی را از لپ‌تاپ خود انتظار دارید. اگر به بازی کردن روی لپ‌تاپ خود علاقه ندارید و یا اصلا کارایی لپ‌تاپ در بازی‌ها برای شما اهمیتی ندارد و ملاک نیست، دلیلی هم برای مانور دادن روی آن نبوده و انتخاب یک لپ‌تاپ با پردازنده گرافیکی که قابلیت‌های مالتی‌مدیای لازم را داشته باشد، برای شما کافی خواهد بود.

اما اگر بازی کردن یکی از اهداف اصلی خرید لپ‌تاپ باشد،‌ بسته به سرعت فریم و کیفیت گرافیکی که از لپ‌تاپ خود انتظار دارید، باید دنبال یک مدل با پردازنده گرافیکی مناسب باشید. در کل بازی کردن با لپ‌تاپ یک سرگرمی پرهزینه محسوب می‌شود، چراکه پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند لپ‌تاپ‌ها، قیمت‌های بالایی دارند. این پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند، مصرف انرژی در لپ‌تاپ را به شدت تحت‌تاثیر خود قرار داده و طول شارژ را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

گول اسمها را نخورید

پردازنده‌های گرافیکی موبایل، معمولا دارای یک نسخه دسکتاپ با نام مشابه هستند. اما با این مشابهت رسمی نباید فکر کنید که پردازنده‌های هم‌نام دسکتاپ و موبایل، کارایی یکسانی دارند. نسخه موبایل این پردازنده‌ها، معمولا دارای واحدهای پردازشی کم‌تر و فرکانس‌های عملیاتی پایین‌تر هستند. حتی اگر تعداد واحدهای پردازشی نیز یکسان باشد، ولی معمولا برای نسخه موبایل از فرکانس‌های عملیاتی پایین‌تری استفاده می‌شود تا میزان مصرف انرژی آن کاهش یابد.

به عنوان مثال نسخه دسکتاپ پردازنده گرافیکی رادئون HD 5870 دارای ۱۶۰۰ سایه‌زن یکپارچه، ۸۰ واحد پردازشی TMV و ۳۲ واحد ROP است. در حالی‌که نسخه موبایل این پردازنده گرافیکی دقیقا نصف این واحدهای پردازشی را در دل خود دارد. بنابراین نامگذاری‌ها در پردازنده‌های گرافیکی موبایل، ملاک خوبی برای مقایسه این پردازنده با مدل‌های مشابه دسکتاپ نبوده و تنها به شما کمک می‌کند موقعیت این پردازنده‌های گرافیکی را در بین سایر پردازنده‌های گرافیکی موبایل پیدا کنید.

سرعت فریم

همانطور که در جدول‌ها می‌بینید، ما سرعت فریم پردازنده‌های گرافیکی مختلف را در چند بازی آورده‌ایم. سرعت فریم، بهترین شاخص برای سنجش عملکرد سیستم و به خصوص پردازنده‌ گرافیکی در یک بازی است. برای بالا بردن سرعت فریم در یک بازی دو راه وجود دارد یا قدرت سخت‌افزاری و به خصوص پردازنده گرافیکی سیستم را بالا ببرید یا سطح جزییات گرافیکی درون بازی را کاهش دهید. دسته‌بندی زیر ایده خوبی برای درک سرعت فریم‌های مختلف به شما می‌دهد.

۳۰-۲۵ فریم بر ثانیه:‌ حداقل سرعت فریمی که برای بازی کردن به شما توصیه می‌کنیم. این سرعت فریم مشابه تماشای یک فیلم یا قطعه ویدیویی است.

۴۰-۳۰ فریم بر ثانیه: ‌وقتی سرعت فریم شما در این محدوده باشد، بازی بسیار نرم و جذابی را دنبال خواهید کرد و تنها ممکن است در برخی صحنه‌ها و لحظه‌ها،‌ سرعت فریم کمی افت کند یا اصطلاحا تصویر گیر کند. بهتر است تنظیمات و سطح جزییات گرافیکی بازی و همچنین رزولوشن را طوری تنظیم کنید که سرعت فریم متوسط در این محدوده قرار گیرد.

۶۰-۴۰ فریم بر ثانیه: سرعت فریم ایده‌آل برای بازی کردن، همین محدوده است. حتما می‌دانید که برای چشم انسان سرعت فریم‌های بالای ۶۰ ثانیه قابل درک نیستند. اگر سرعت فریم متوسط سیستم شما در یک بازی، در این محدوده قرار گیرد باید خیلی خوشحال باشید. البته این محدوده از سرعت فریم را تنها زمانی توصیه می‌کنیم که سطح جزییات درون بازی در حداکثر مقدار ممکن قرار گرفته باشد وگرنه من شخصا ترجیح می‌دهم تا با سرعت  فریم در محدوده ۳۰ تا ۴۰ بازی کنم ولی سطح جزییات گرافیکی بالاتری را داشته باشم.

اگر سرعت فریم شما در یک بازی بالاتر از ۶۰ فریم در ثانیه و حتی نزدیک به ۱۰۰ فریم بر ثانیه شد، شک نکنید که یک پردازنده گرافیکی قدرتمند دارید و یا یک بازی قدیمی با موتور گرافیکی کهنه را بازی می‌کنید! در سرعت فریم‌های بسیار بالا، باید تمام جزییات گرافیکی درون بازی را روی حداکثر میزان خود قرار دهید و حتی تکنیک نمونه‌برداری Anti Aliasing را نیز فعال کنید. همانطور که در جدول‌ها می‌بینید ما علاوه بر سرعت فریم پردازنده‌های گرافیکی در بازی‌های مختلف، از عبارت‌های Low، MED و HIGH و ULTRA در کنار سرعت فریم استفاده کرده‌ایم. این عبارت‌ها بیانگر سطح جزییات گرافیکی درون بازی بوده و به ترتیب به سطح پایین، متوسط، بالا و حداکثر جزییات اشاره می‌کنند. با این اطلاعات به راحتی خواهید فهمید که لپ‌تاپ شما در بازی‌های نام برده، حدود چه امتیازی را به دست می‌آورد.

چنانچه لپ‌تاپ شما حتی یک دو هسته‌ای سریع از خانواده Core 2 یا Core i3/i5 داشته باشد، با پردازنده‌های گرافیکی موجود در جدول به راحتی به سرعت فریم‌های درج شده خواهید رسید. لازم به ذکر است که این اعداد، سرعت فریم‌های متوسط در طول یک تست زمان‌دار هستند. در ادامه پردازنده‌های گرافیکی مختلفی را که در لپ‌تاپ‌ها دیده می‌شوند، به شما معرفی خواهیم کرد.

Mobility Radeon HD 5000

این پردازنده‌های گرافیکی، اولین پشتیبان‌های DirectX 11 برای لپ‌تاپ‌ها هستند. این پردازنده‌ها محصولات نسبتا جدیدی بوده و هنوز بطور گسترده در لپ‌تاپ‌ها مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. این پردازنده‌های گرافیکی بسته به مدل، با حافظه‌های گرافیکی از نوع GDDR3 یا GDFDR5 جفت می‌شوند. این پردازنده‌های گرافیکی همگی با فناوری ۴۰ نانومتری ساخته شده، به علاوه از شکل بهبودیافته فناوری انحصاری AMD با نام PowerPlay نیز بهره می‌برند که امکان مدیریت پویای مصرف توان را فراهم می‌کند. به         همین دلیل رادئون‌های سری HD5000 چه برای لپ‌تاپ‌ها و چه برای کامپیوترهای دسکتاپ، مصرف انرژی بسیار کمی به خصوص در حالت Idleدارند. از آنجایی‌که خیلی از وقت‌ها، لپ‌تاپ شما در همین حالت Idle و یا به بیان ساده‌تر در حالت پردازش دو بعدی است،‌ این قابلیت تاثیر زیادی در افزایش مدت شارژ باتری خواهد داشت. در کل برای گیمرها، رادئون‌های سری HD 5000، پیشنهاد اول خواهد بود.

اگر واقعا دنبال یک لپ‌تاپ سریع برای گیم هستید،‌ پردازنده‌های گرافیکی خانواده HD 5700 و HD 5800 و همچنین پردازنده  HD5650، گزینه‌های بدون رقیبی هستند. MSI در لپ‌تاپ‌های جدید سری G خود،‌ به خوبی از این پردازنده‌ها بهره گرفته است. برخی مدل‌های سری N61 نیز هم‌اکنون با پردازنده‌های گرافیکی رادئون HD5730 پیکربندی می‌شوند. مدل‌های نام برده همگی در بازار ما موجود هستند. البته شما با جست‌وجوی بیشتر، حتما لپ‌تاپ‌های دیگری مجهز به رادئون‌های سری HD 5000پیدا خواهید کرد. فقط باید دقت کنید      که پردازنده‌های سریHD 5400، مدل‌های ابتدایی خانواده HD 5000هستند و برای بازی کردن،‌ گزینه‌های سریع و خوبی نیستند.

Geforce 300M

بزرگ‌ترین ایرادی که به پردازنده‌های گرافیکی انویدیا برای لپ‌تاپ‌ها می‌توان گرفت، شیوه نام‌گذاری آنها است. خیلی از پردازنده‌های گرافیکی جیفورس که هم‌اکنون روی لپ‌تاپ‌ها می‌بینید، نام‌های متفاوتی داشته ولی در باطن یکی هستند. مهندسی بسیاری از این پردازنده‌ها یکی بوده و تنها در برخی قابلیت‌های جزیی با هم متفاوت هستند. در حال حاضر جیفورس‌های سری ۳۰۰M، جدیدترین پردازنده‌های انویدیا برای لپ‌تاپ‌ها هستند. این پردازنده‌ها، همگی مبتنی بر DirectX 10.1 هستند. البته مدل GT320M از این قاعده مستثنی بوده و از DX 10پشتیبانی می‌کند چراکه این پردازنده در واقع جیفورس GT 220M تغییر نام داده است.

جیفورس‌های سری۳۰۰M را این روزها بطور گسترده در لپ‌تاپ‌ها می‌بینید، مدل‌های ۳۲۰M، ۳۳۰M و ۳۱۰Mجزو معروف‌ترین این پردازنده‌ها هستند. اگر به امتیازهای درج شده برای این پردازنده‌ها نگاهی بیندازید، خواهید دید که دو پردازنده۳۲۵M و ۳۳۰M، حداقل‌هایی هستند که از خانواده جیفورس‌های ۳۰۰M برای بازی کردن می‌توان پیشنهاد داد. البته این دو پردازنده، عملا دو چیپ یکسان هستند که تنها فرکانس عملیاتی هسته و واحد سایه‌زنی آنها با هم فرق می‌کند. این پردازنده‌ها دارای ۴۸ سایه‌زن یکپارچه هستند. پردازنده جیفورس GTS360M که سریع‌ترین گونه در این خانواده است، دارای ۹۶ سایه‌زن یکپارچه است. اختلاف این پردازنده با پردازنده GTS 350M نیز تنها در فرکانس‌های عملیاتی است.

پردازنده‌های گرافیکی این خانواده نیز بر حسب مدل از حافظه‌های گرافیکی GDDR3یا GDDR5 استفاده می‌کنند. اگر به بازار سری بزنید، خواهید دید که پیدا کردن لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده‌های گرافیکی جیفورس سری ۳۰۰M کار دشواری نیست و با تنوع زیادی مواجه خواهید شد. البته پردازنده‌های قدرتمند این خانواده مثل ۳۳۵M،۳۵۰Mو ۳۶۰M کم‌تر و حتی به ندرت روی لپ‌تاپ‌های موجود دیده می‌شود ولی جیفورس ۳۳۰M به عنوان یک پردازنده متوسط به بالا و با قیمت مناسب، گزینه بسیار جذابی به نظر می‌رسد. شما می‌توانید با کم‌تر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، یک لپ‌تاپ VAIO سری CW با همین پردازنده گرافیکی و پردازنده Core i5 داشته باشید.  ما برای انتخاب لپ‌تاپ توصیه می‌کنیم که قطعات آن به خصوص پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و نمایشگر آن مطابق با جدیدترین و به روزترین فناوری‌های موجود باشد.

لپ‌تاپ‌های موجود،‌ علاوه بر پردازنده‌های گرافیکی مجتمع و پردازنده‌های گرافیکی مجزایی که در بالا معرفی کردیم، با پردازنده‌های گرافیکی قدیمی‌تری نیز پیکربندی می‌شوند. این پردازنده‌های گرافیکی قدیمی‌تر، به تدریج توسط پردازنده‌های گرافیکی که در بالا معرفی کردیم، جایگزین خواهند شد. با این حال،‌ تعداد لپ‌تاپ‌های مجهز به این پردازنده‌های گرافیکی هنوز زیاد بوده و به همین دلیل در ادامه مهم‌ترین آنها را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

Mobility Radeon HD 4000

این پردازنده‌های گرافیکی، نسل قبل از پردازنده‌های HD 5000 بودند که البته هنوز هم در برخی لپ‌تاپ‌ها دیده می‌شوند. به جز برخی مدل‌های این خانواده که با فناوری ۴۰ نانومتری تولید می‌شوند، بقیه همگی از فناوری ساخت ۵۵ نانومتری بهره می‌برند. این پردازنده‌ها همگی مبتنی بر DirectX 10.1 هستند. رادئون HD 4650،‌ حداقل پردازنده گرافیکی است که از این خانواده برای یک لپ‌تاپ گیم توصیه می‌شود. قدرت این پردازنده گرافیکی چیزی معادل جیفورس GT 335M است. بدیهی است که پردازنده‌های قدرتمندتر این خانواده مثل HD 4830 یاHD4850، سرعت فریم‌های بالاتری را به ارمغان خواهند آورد. اما پردازنده‌های ابتدایی این خانواده مثل HD4330، HD 4530 یا HD 4570 که همگی دارای ۸۰ سایه‌زن یکپارچه هستند، در مقایسه با پردازنده‌های گرافیکی جدیدتر سری HD 5000 یا جیفورس سری ۳۰۰M، شانسی برای انتخاب شدن نخواهند داشت.

Geforce 200M

این پردازنده‌ها نیز همگی مبتنی بر DirectX 10.1 هستند. میان جیفورس‌های سری ۲۰۰M و ۳۰۰M تفاوت زیادی دیده نمی‌شود. جیفورس‌های سری ۲۰۰M بسته به مدل با فناوری ۴۰ یا ۵۵ نانومتری تولید ولی خانواده۳۰۰M همگی با فناوری ۴۰ نانومتری تولید می‌شوند. البته به نظر می‌رسد تا مدل GTS 260M که با فناوری ۴۰ نانومتری تولید می‌شوند. البته به نظر می‌رسد مدل GTS 260M که با فناوری ۴۰ نانومتری تولید می‌شود تفاوتی با جیفورس‌های سری ۳۰۰M ندارد، چراکه این مدل‌ها نیز حداکثر از ۹۶ سایه‌زن یکپارچه بهره می‌برند. درحالی‌که مدل‌های سریع‌تر مثل GTX 260M یا GTX 285M که به سایه‌زن‌های بیشتری مجهز شده‌اند (حداکثر ۱۲۸ سایه‌زن یکپارچه)، همگی با فناوری قدیمی‌تر ۵۵ نانومتری تولید می‌شوند. البته این مدل‌های سریع‌تر، همانطور که در جدول‌ها نیز می‌بینید، توان مصرفی بسیار بالاتری نیز دارند. جیفورس GTX 285M، کماکان یکی از سریع‌ترین پردازنده‌های گرافیکی معرفی شده تا به امروز برای لپ‌تاپ‌ها به شمار می‌آید.

Geforce 100M

بیشتر پردازنده‌های گرافیکی پرکاربرد این خانواده، جیفورس‌های سری ۹ تغییر نام یافته هستند که چند قابلیت جدید مثل Hybrid SLI به آنها اضافه شده است. این پردازنده‌ها همگی مبتنی بر Direct X 10 هستند و بسته به مدل با فناوری ۶۵ یا ۵۵ نانومتری تولید می‌شوند.

پردازندههای گرافیکی مجتمع

تنوع پردازنده‌های گرافیکی مجتمع بسیار زیاد است. با عرضه پردازنده‌های خانواده Arrendale، یک تحول بزرگ نیز در پردازنده‌های گرافیکی مجتمع صورت گرفت؛ بطوری‌که پردازنده گرافیکی مجتمع از تراشه مادربورد به داخل پردازنده انتقال پیدا کرد. ضمن این‌که هم‌اکنون پلتفرم‌های مجهز به گرافیک قابل سوئیچ (SwitchableGraphics) محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. در این پلتفرم‌ها،‌ یک پردازنده گرافیکی مجزا و یک پردازنده گرافیکی مجتمع روی لپ‌تاپ قرار می‌گیرند. درایور کارت گرافیکی با توجه به بار پردازشی موجود و توان گرافیکی مورد نیاز، یکی از پردازنده‌ها را فعال می‌کند.

طبیعی است که پردازنده گرافیکی مجزا،‌ توان پردازشی بالاتر و مصرف انرژی بیشتری دارد و تنها زمانی‌ که در بازی‌های سه ‌بعدی یا سایر کاربردهای مشابه با پردازش سه‌بعدی بالا قرار دارید، فعال می‌شود. گرافیک قابل سوئیچ بازده بسیار خوبی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و افزایش مدت شارژ باتری دارد. اگر دنبال یک پردازنده گرافیکی مجتمع نسبتا قوی هستید که بتوانید بازی‌های سه‌ بعدی سبک را در سطح جزییات پایین اجرا کند و از عهده پردازش ویدیویی نیز برآید، باید بدانید که تمام پردازنده‌های گرافیکی مجتمع دارای این قابلیت نیستند. پلتفرم Atom با پردازنده‌های گرافیکی مجتمع GMA 950 یا GMA 3150 جزو همین پردازنده‌های گرافیکی ضعیف به شمار می‌آیند. البته در مورد نت‌بوک‌ها انتخاب شما محدود بوده و برای فرار از این وضعیت، نهایتا می‌توانید از پلتفرم ION با پردازنده‌های Atom استفاده کنید. پلتفرم ION از چیپ‌ست جیفورس ۹۴۰۰M بهره برده و دارای توانایی‌های گرافیکی بسیار خوبی است. ۱۶ سایه‌زن یکپارچه، پشتیبانی از DirectX 10 و موتور ویدیویی PureVideo HD،‌ تمام نیازهای ابتدایی یک کاربر نت‌بوک را برطرف خواهد کرد.

برخلاف نت‌بوک‌ها، برای لپ‌تاپ‌ها، انتخاب‌های بسیار زیادی وجود داشته و پردازنده‌های گرافیکی قدرتمندتری نیز به چشم می‌خورند. برای پلتفرم اینتل، هر دو پردازنده گرافیکی GMA 4500M HD و HD Graphics دارای امکانات لازم برای پردازش و رمزگشایی فرمت‌های مختلف HD هستند. به علاوه برخلاف سایر پردازنده‌های گرافیکی مجتمع اینتل، HD Graphics قدرت پردازش سه‌‌بعدی در حد رقبای AMD و انویدیای خود را پیدا کرده و می‌تواند بازی‌های سبک را با جزییات پایین با سرعت فریم‌های قابل تحمل اجرا کند! در نهایت اگر اختلاف قیمت فاحشی وجود نداشته باشد، پردازنده‌های گرافیکی مجزای ابتدایی، به پردازنده‌های گرافیکی مجتمع ترجیح داده می‌شوند.

وزن و اندازه

به نظر من وزن و اندازه لپ‌تاپ را نمی‌توان بطور جداگانه بررسی کرد. در اکثر شرایط میان این دو فاکتور رابطه کاملا مستقیم وجود دارد. طبیعی است که با بزرگ‌تر شدن اندازه لپ‌تاپ، وزن آن بیشتر می‌شود. آنچه که لپ‌تاپ‌های هم‌اندازه را از هم متمایز می‌کند، جنس به کار گرفته شده در ساخت بدنه و همچنین قطعات آنها بوده که وزن آنها را تا حدودی متفاوت کرده است. اصولا اولین سوال‌هایی که برای انتخاب یک لپ‍‌تاپ باید از خودتان بپرسید این است که این لپ‌تاپ را کجا استفاده خواهید کرد؟ آیا آن را زیاد و مداوم حمل خواهید کرد؟ اندازه صفحه‌نمایش آن چقدر باید باشد؟ در ادامه بسته به این‌که جواب این سوال‌ها چه باشد، می‌توانید راه‌حل‌ها و پیشنهادهای ما را دنبال کنید.

لپتاپ جایگزین دسکتاپ

ممکن است شما فضای کافی برای یک کامپیوتر دسکتاپ را نداشته باشید و بخواهید به جای آن از یک لپ‌تاپ استفاده کنید. در این صورت حتما صفحه‌نمایش بزرگ حداقل ۱۶ یا ۱۷ اینچی را انتظار خواهید داشت. به علاوه ممکن است به قدرت سخت‌افزاری خیلی زیاد، از جمله پردازنده چهار هسته‌ای، پردازنده گرافیکی قوی و حافظه و هارددیسک با حجم بالا نیز نیاز داشته باشید. لپ‌تاپ‌هایی با این خصوصیات را DTR یا جایگزین دسکتاپ می‌نامند. این لپ‌تاپ‌ها ۱۶ اینچ یا بزرگ‌تر بوده و قدرت سخت‌افزاری بالایی نیز دارند. این لپ‌تاپ‌ها بسته به پیکربندی خود ممکن است پردازنده‌های مختلفی شامل دو هسته‌ای یا چهار هسته‌ای داشته باشند. شما باید در بین پیکربندی‌های مختلف، مدل متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید. اگر به یک پردازنده خیلی قوی نیاز داشته باشید، پیکربندی‌های مجهز به چهار هسته‌ای‌های

Core i7 بهترین گزینه برای شما خواهند بود. وزن لپ‌تاپ‌های جایگزین دسکتاپ بسته به اندازه، قطعات استفاده شده مثل هارددیسک و همچنین جنس بدنه متغیر است. مدل‌های ۱۶ اینچ معمولا بین ۷/۲ تا ۹/۲ کیلوگرم وزن دارند. این عدد برای مدل‌های ۱۷ اینچ تا ۲/۳ کیلوگرم نیز بالا می‌رود. در مورد مدل‌های ۱۸ اینچ نیز دیده شده است که وزن دستگاه تا ۸/۳ کیلوگرم بالا می‌رود. البته همانطور که گفته شد جنس بدنه و قطعات به‌کار گرفته شده در دستگاه تاثیر زیادی روی وزن آن می‌‌گذارد. مثلا استفاده از هارددیسک‌های جامد یا بدنه گرافیکی موجب کاهش وزن دستگاه می‌شود. لپ‌تاپ‌های جایگزین دسکتاپ به دلیل قدرت سخت‌افزاری بالایی که دارند، از قطعات پرمصرفی نیز استفاده می‌کنند. به همین دلیل این لپ‌تاپ‌ها معمولا از باتری‌های بزرگ با ظرفیت بالا استفاده می‌کنند که این موضوع، خود باعث بالا رفتن وزن آنها می‌شود.

به علاوه، معمولا از این لپ‌تاپ‌ها نباید انتظار طول شارژ بالایی را داشت و هنگام کار با آنها باید نزدیک بودن به پریز برق را درنظر داشته باشید. البته داشتن یک باتری شارژ شده اضافی تا حدودی می‌تواند این مشکل را برطرف کند. لپ‌تاپ‌های جایگزین دسکتاپ از نظر پورت‌های ورودی و خروجی با هیچ محدودیتی مواجه نیستند. فضای زیاد روی این لپ‌تاپ‌ها امکان تعبیه پورت‌های مورد نیاز کاربر به تعداد کافی را فراهم می‌کند.

لپتاپهای ۱۵ اینچ

واقعا برای من خیلی عجیب است که چرا خیلی از کاربران بدون هیچ دلیلی، همان ابتدا سراغ لپ‌تاپ‌های ۱۵ اینچی می‌روند ولی بعد از مدتی متوجه می‌شوند که لپ‌تاپ آنها سنگین است و توانایی حمل و نقل طولانی و مداوم آن را ندارند! برای من جا به جا کردن یک لپ‌تاپ ۷/۲ کیلوگرمی آن هم برای مدت طولانی کار غیرقابل تحملی است،‌ به علاوه اندازه لپ‌تاپ نیز خیلی بزرگ به نظر می‌رسد. ضمنا از این موضوع نباید غافل شد که هر چه لپ‌تاپ بزرگ‌تر باشد، امکان استفاده از قطعات قدرتمندتر در آن بیشتر است، چراکه بزرگ‌تر شدن لپ‌تاپ مزایایی چون دفع راحت‌تر گرما، امکان به کارگیری خنک‌کننده‌های قوی‌تر، وجود فضای کافی برای در نظر گرفتن قطعات و پورت‌های بیشتر را دارند.

البته هم ‌اکنون خیلی از لپ‌تاپ‌های ۱۳ و ۱۴ اینچ نیمه‌سبک نیز هستند که سخت‌افزار مشابه با خیلی از مدل‌های ۱۵ اینچ را در خود دارند، در حالی‌که تا ۷۰۰ گرم نسبت به این مدل‌ها، سبک‌تر هستند. در هر صورت این مقدمه گفته شد تا فکر نکنید اگر در لیست قیمت فروشگاه‌های لپ‌تاپ، مدل‌های ۱۵ اینچی از همه بیشتر و پرتعدادتر است، این مدل‌ها بهترین گزینه برای اکثر کاربران هستند. ۱۵ اینچ‌ها تنوع سخت‌افزاری زیادی داشته و انواع پردازنده‌ها و پردازشگرهای گرافیکی را در خود جای می‌دهند. لپ‌تاپ‌هایی که در این اندازه طراحی می‌شوند، بسته به نظر سازنده می‌توانند در دسته لپ‌تاپ‌های گیم یا مالتی‌مدیا قرار گیرند. مشخصات سخت‌افزاری این لپ‌تاپ‌ها با توجه به کاربرد آنها تعریف می‌شود. وزن ۱۵ اینچ‌ها معمولا بین ۶/۲ تا ۸/۲ کیلوگرم است. تنوع پورت‌های تعبیه شده روی این لپ‌تاپ‌ها معمولا زیاد بوده و باید به آن دقت کنید. تعداد پورت‌های USBیکی از مواردی است که کاربران معمولا به آن دقت نکرده و دستگاهی خریداری می‌کنند که تعداد پورت‌ USB مورد نیاز آنها را ندارد.

حتی یک پورت USB بیشتر در بسیاری از مواقع، راحتی و کمک بزرگی برای شما خواهد بود. برخی ۱۵ اینچ‌های جدید قدرت سخت‌افزاری خیلی بالایی داشته و حتی چهار هسته‌ای‌های Core i7 نیز روی آنها دیده می‌شود. حتی خیلی از لپ‌تاپ‌های گیم نیز در این اندازه طراحی می‌شوند. طول شارژ ۱۵ اینچ‌ها بسته به باتری و سخت‌افزار به کار گرفته روی آنها متغیر بوده ولی وضعیت آنها به مراتب بهتر از لپ‌تاپ‌های ۱۶ یا ۱۷ اینچی است. برای کاربرد عادی، ۱۵ اینچ‌ها دو ساعت و نیم دوام می‌آورند.

نیمهسبکهای ۱۳ و ۱۴ اینچ

من به لپ‌تاپ‌های این اندازه و به خصوص ۱۳ اینچ علاقه زیادی دارم. در این سایز تعادل خوبی میان قابلیت حمل لپ‌تاپ و قدرت سخت‌افزاری آن وجود دارد. ۱۴ اینچ‌ها معمولا بین ۲ تا ۴/۲ کیلوگرم وزن دارند. در مقابل، ۱۳ اینچ‌ها معمولا بین ۵/۱ تا ۲ کیلوگرم وزن دارند. مدل‌های بسیار سبک ۱۳ اینچی معمولا از فناوری ساخت و قطعات پیشرفته‌ای بهره می‌برند که قیمت آنها را تا حد قابل توجهی بالا می‌برد. وایوهای سری ۷، جزو همین ۱۳ اینچ‌ها، بسیار سبک و البته گران‌قیمت هستند که قیمت آنها بسته به مشخصات سخت‌افزاری در محدوده یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان است. لپ‌تاپ‌های نیمه‌سبک از پیکربندی‌های سخت‌افزاری مختلفی بهره می‌برند ولی دو هسته‌ای‌ها، حداکثر پردازنده‌هایی است که روی آنها استفاده می‌شود. چنانچه در طراحی لپ‌تاپ، طول شارژ بالا مد نظر باشد، معمولا از دو هسته‌ای‌های Core2 با ولتاژ بسیار پایین(ULV) روی این مدل‌ها استفاده می‌شود. البته تا ماه‌های آینده سال جاری میلادی و با معرفی پردازنده‌های با ولتاژ پایین از خانواده Core i3/i5، این پردازنده‌ها، جایگزین مدل‌های کنونی Core 2 خواهند شد. برخی از مدل‌های ۱۳ یا ۱۴ اینچ بسیار نازک و سبک، فاقد درایو نوری بوده که می‌تواند برای بعضی از کاربران مشکل‌ساز باشد.  البته این مشکل را با یک ذخیره‌کننده نوری خارجی (External) به راحتی می‌توان برطرف کرد ولی با این کار یکی از پورت‌های USBدستگاه نیز اشغال خواهد شد.

لپ‌تاپ‌های باریک سری X از MSI، نمونه‌ای از همین دستگاه‌ها بوده که فاقد ذخیره‌کننده نوری هستند. در لپ‌تاپ‌های نیمه‌سبک معمولا از پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند استفاده نمی‌شود، چراکه اصولا لپ‌تاپ‌های این اندازه برای بازی کاربردی ندارند، به علاوه در صورت استفاده، مدت شارژ باتری و مصرف دستگاه به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. لپ‌تاپ‌های نیمه‌سبکی که از پردازنده‌های با ولتاژ پایین استفاده می‌کنند، معمولا طول شارژ بالایی دارند. اسوس در بین لپ‌تاپ‌های با قابلیت حمل بالای خود(Superior Mobility)، مدل‌های متنوعی با این خصوصیت دارد. اگر بخواهیم دسته‌بندی لپ‌تاپ‌های نیمه‌سبک را دقیق‌تر کنیم، باید مدل‌های ۱۲ اینچی را نیز به آن اضافه کنیم. ولی مدل‌های ۱۲ اینچی که خصوصیات سخت‌افزاری آن مشابه ۱۳ و ۱۴ اینچی‌ها باشد، بسیار کم هستند و اکثر آنها در دسته نت‌بوک‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. به همین دلیل ما نیز آنها را در قسمت لپ‌تاپ‌های بسیار سبک یا نت‌بوک‌ها قرار دادیم.

بسیار سبکها (نتبوک)

نت‌بوک به دسته‌ای از لپ‌تاپ‌ها گفته می‌شود که وزن بسیار کمی داشته و از قدرت سخت‌افزاری محدودتری نسبت به لپ‌تاپ‌ها برخوردار هستند. نت‌بوک‌ها در اندازه‌های مختلفی از ۷ تا ۱۲ اینچ طراحی و تولید شده‌اند. بسته به اندازه، وزن نت‌بوک‌ها نیز متغیر بوده و بین ۹۰۰ تا ۱۲۵۰ گرم متغیر است. البته برای اندازه ۱۰ اینچ که پرطرفدارترین سایز نت‌بوک به شمار می‌آید، این عدد معمولا حدود ۱۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم است. در کل نت‌بوک‌ها، جمع و جورترین و سبک‌ترین لپ‌تاپ‌های موجود به حساب می‌آیند. اما نت‌بوک‌ها یک محدودیت بزرگ دارند و آن قدرت سخت‌افزاری آنها است. Atom، سریع‌ترین پلتفرمی است که تا به حال برای نت‌بوک‌ها معرفی شده است.

قدرت پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی در این پلتفرم تنها برای کاربردهای سبک مثل گشت و گذار در اینترنت، کار با نرم‌افزارهای آفیس یا سرویس‌های آنلاین که پردازش توسط سیستم شما انجام نمی‌شود، مناسب است. البته در ماه‌های آینده،‌ اینتل پردازنده‌های بسیار سریع‌تری شامل چند مدل دوهسته‌ای برای نت‌بوک‌ها عرضه خواهد کرد که قدرت این پلتفرم را تا حد قابل توجهی افزیش خواهد داد.

با این حال نت‌بوک‌ها را نباید به چشم یک دستگاه قدرتمند و همه‌کاره نگاه کنید. در عوض نت‌بوک‌ها بسیار سبک و کوچک هستند، آنها را به راحتی با خود حمل می‌کنید و از همه مهم‌تر این‌که مصرف انرژی بسیار کمی دارند. اسوس هم‌اکنون چندین مدل نت‌بوک از خانواده EeePC معرفی کرده که طول شارژ آنها به بیش از ۱۱ ساعت می‌رسد. این مزیت باعث می‌شود که نت‌بوک برای کاربرانی که دنبال یک کامپیوتر با قابلیت حمل فوق‌العاده بالا، شارژ طولانی و البته قدرت پردازشی در حد کاربردهای معمولی باشند، بهترین گزینه به حساب آید. نت‌بوک‌ها معمولا دارای ۲ یا ۳ پورت USB، کارتخوان حافظه، خروجی ویدیویی VGA و پورت لن برای اتصال به شبکه‌ هستند. اندازه کوچک نت‌بوک‌ها مانع از تعبیه ذخیره‌کننده نوری روی آنها می‌شود. این یکی از مهم‌ترین کمبودهای نت‌بوک بوده که ممکن است برای خیلی از کاربران خوشایند نباشد. فضای هارددیسک نت‌بوک‌ها نیز معمولا به حداکثر ۲۵۰ گیگابایت محدود می‌شود.

 

 

راهنمای خرید کیف لپ تاپ

 

این راهنمای خرید کیف لپ تاپ، اطلاعاتی را در مورد آشنایی با کیف لپ تاپ به شما ارائه می کند. افرادی که به طور حرفه ای از لپ تاپ همراه استفاده می کنند، باید ابتدا چه ویژگی ها و خصوصیاتی را در هنگام خرید کیف لپ تاپ مدنظر قرار دهند. این راهنما به شما کمک می کند تا در هنگام خرید، بهترین کیف را انتخاب کنید.

خرید یک کیف لپ تاپ

خرید کیف لپ تاپ، تنها راهی نیست که بتوان با آن لپ تاپ و سایر لوازم همراه خود را هنگام سفر با آن محافظت نمود. تنها شاید این کیف بتواند به حمل وسایل شخصی شما در سفر کمک نماید.
خرید یک کیف لپ تاپ درست بر اساس نیازها و برنامه های کاری می باشد و صرفاً بر اساس قیمت یا سایر موارد نیست. هر کاربر، دارای نیازهای متفاوتی بوده و باید یک کیف لپ تاپ خریداری کند تا بتواند نیازهایش را جوابگو باشد.

انواع مدل های کیف لپ تاپ

یاد بگیریم که چه مدل کیف های لپ تاپ در بازار موجود است و هر مدل مختلف کیف لپ تاپ دارای چه ویژگی هایی می باشد. دانستن این خصوصیات تصمیم گیری شما را برای خرید آسانتر می سازد. ببینید که چه مدلی باید پیشنهاد شود و چه تفاوتی بین این کیف ها وجود دارد. خواه یک دید حرفه ای نسبت به کیف داشته باشید یا نظری عمومی برآن بیاندازید، تا بتوانید با خرید آن نیازهایتان را برطرف سازید. شما می دانید که چه مدل هایی برای کارتان مناسب می باشد، لذا بررسی و مطالعه این موارد، می تواند شما را در انتخاب نوع کیف لپ تاپ کمک بسیاری نماید.

کیف های لپ تاپی کوچک (Brifebag): با این مدل کیف ها، افراد باید بدنبال کیفی باشند که دارای پد مناسب و بند خوب باشد تا هنگام حمل کردن، پد روی شانه قرار گرفته و شما را اذیت نکند، همچنین باید فضای زیادی برای قرار دادن لوازم کوچک باشد. همچنین سایر ویژگی های مناسب آن می بایست شامل: داشتن جیب هایی در بیرون کیف باشد تا دسترسی آسان و سریع به موبایل و برگه های کاغذ خود داشته باشیم. عامل دیگر وزن کیف است که باید هنگام خرید به آن توجه نمود.

کیف های لپ تاپ از بالا باز شونده: این کیف ها می تواند بهترین دوست شما هنگام سفر باشد. با این نوع کیف ها می توان به لوازم و اسناد یا حتی لپ تاپ خود دسترسی سریع و آسان داشت. مهمترین آیتم برای انتخاب این کیف ها، اندازه ی لپ تاپ شماست که بتوانید با خود حمل کنید، همچنین تعداد جیب های موجود برای قراردادن لوازم جانبی و وزن کیف نیز از جمله موارد مهم انتخاب این کیف ها می باشد این کیف ها در شرایطی بسیار مناسب هستند که شما طبق عادت یا از روی امنیت بخواهید لپ تاپ خود را از کیفتان خارج کنید.

کیف های لپ تاپ کوله پشتی: این کیف ها برای حمل لپ تاپ و سایر وسایل همراهتان بسیار راحت و آسان هستند آنها دارای فضای بسیاری بوده و دارای نوار و بند قابل تنظیم با شانه شما می باشند تا براحتی آنرا از شانه ی خود آویزان کنید. این کیف ها ضریب امنیتی بالایی دارند و شما می توانید به سلامت لپ تاپ خود را حمل کنید.

کیف های مدل پیک ها: این کیف ها برای آنهایی که به طور حرفه ای همیشه مدارک و لپ تاپ همراه دارند، می تواند مورد خوبی باشد. این کیف ها دارای ظاهر عمومی تری بوده و بدون اینکه جلب توجهی به دیگران کنید که چه چیزی ممکن است داخل آن باشد، مورد استفاده قرار گیرد.

کیف لپ تاپ های لوله ای (غلتان): این کیف ها دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی بوده و براحتی استفاده می شوند، بویژه که در فرودگاه یا ایستگاههای را ه آهن کارایی بیشتری دارند. وقتی مجبورید خیلی سریع حرکت کنید و نمی خواهید وسایل همراهتان ضربه خورده و کمتر تکان شدید بخورند. از این کیف ها استفاده کنید.

کیف لپ تاپ مخصوص خانم ها: خواه نیاز به خرید یک کیف لپ تاپ جدید برای خود باشید و یا بخواهید به کسی هدیه بدهید، چرا کیفی را انتخاب نمی کنید که بیانگر خصوصیات و شخصیت فرد مورد نظرتان باشد؟ کیف های مخصوص خانم ها دارای جاهای امن بیشتری برای قراردادن لپ تاپ هستند. پس سعی کنید از این کیف ها که کاربردهای بیشتری دارند، خریداری نمائید.

کیف لپ تاپ های مخصوص آقایان: افراد دائماً در حال سفر، بویژه آقایان، نیازمندند که لپ تاپ خود را به خوبی مراقبت و حفاظت کنند. لذا انتخاب این کیف برای امنیت و جای بیشتر ضروری می باشد.

اندازه کیف لپ تاپ

لپ تاپ های 15ً: نه تنها انتخاب کیف لپ تاپ با مدل لپ تاپ تنها حائز اهمیت است، بلکه باید لپ تاپ را به طور مناسب و بدون نق زدن حمل کند. اطمینان از اینکه لپ تاپ شما در یک کیف مناسب حفاظت می شود، شانس و احتمال حفظ درست و مطمئن لپ تاپ تان را افزایش می دهد. کیف لپ تاپ های 15ً هدیه ای مناسب برای افراد مختلف و حتی خود شماست.

لپ تاپ های 17ً: برای آنهایی که به صفحه نمایش بزرگتر نیاز دارند، لپ تاپ های 17ً اندازه ای مناسب هستند، در عوض آنها نیازمند کیف بزرگتر هستند. در اینجا به یک نکته توجه کنید، سعی نکنید لپ تاپ 17ً خود را داخل کیف کوچکتر بگذارید، اطمینان آرامش و راحتی در حفاظت درست از لپ تاپ 17ً جزء مقایسات کلیدی می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

لیست لپ‌تاپ‌های غیراستاندارد در بازار کامپیوتر

 

موسسه استاندارد همان طور که از نامش پیدا است، باید به عنوان فیلتری در مبادی ورودی کالاها عمل کرده و از ورود کالاهایی که مطابق با استانداردهای مورد نظر در کشور نیستند، ممانعت کند.

موسسه استاندارد همان طور که از نامش پیدا است، باید به عنوان فیلتری در مبادی ورودی کالاها عمل کرده و از ورود کالاهایی که مطابق با استانداردهای مورد نظر در کشور نیستند، ممانعت کند. البته برخی از واردکنندگان لوازم دیجیتالی به دخالت این موسسه در پروسه واردات کالا معتقد نیستند و می‌گویند به دلیل فقدان توانایی فنی آن، در ارزیابی محصولات پیچیده دیجیتالی این مرحله تنها باعث افزایش هزینه واردات کالا می‌شود. این موضوعی است که مسوولان استاندارد قبول ندارند و تجهیزات و روش ارزیابی محصولات را معتبر می‌دانند.

به این ترتیب، هرازچندگاهی شاهد جلوگیری از ورود برخی از کالاها به کشور هستیم؛ کالاهایی که از نظر کارشناسان این موسسه، با استانداردهای کشور مطابقت ندارند. همین چند روز قبل بود که اداره استاندارد ورود حدود ۲۱ قلم کالای دیجیتالی که بیش از نیمی از آنها را مدل‌های مختلف لپ‌‌تاپ تشکیل می‌دادند به بازار داخلی ممنوع اعلام کرد. مدل‌های C S۳۲۵،CS ۳۹۰ ،NW ۲۵۰،NW ۲۴۰ ،NW ۲۷۰،NW ۱۱۰،NW ۲۲۸،AW۳۹۰ ،NW ۲۵۰ از خانواده SONY، مدل DV۴ از خانواده HP و مدل ۶۹۳۰ از خانواده ACER لپ‌‌تاپ‌هایی هستند که موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی از ورود آنها به بازار داخلی ممانعت کرده و آنها را برای بازگشت به کشور مبدا به انبار گمرک ارجاع داده است.

اما نکته جالب اینجا است که با وجودی که موسسه استاندارد از غیراستاندارد بودن این مدل لپ‌‌تاپ‌ها خبر می‌دهد، اما این مدل‌ها در بازار به فروش می‌رسند و حتی بر اساس گفته‌های فعالان بازار، سری جدید این مدل‌ها در حال ورود به بازار است و به تازگی از گمرک ترخیص شده‌اند. از طرفی با توجه به اهمیت عدم ورود کالاهایی که مطابق با استاندارد کشور نیستند، اما اطلاع‌‌رسانی دقیقی به مصرف‌کنندگان نشده است و اکثر خریداران نمی‌دانند اصلا کالاهایی که در بازار موجودند، ممکن است از فیلتر استاندارد عبور نکرده باشند. با این حال، پیچیدگی‌های بازار لپ‌‌تاپ در ایران پرسش‌های زیادی را به وجود می‌آورد. آیا فقط همان سری لپ‌‌تاپ‌‌هایی که اداره استاندارد از ورود آنها به کشور جلوگیری کرده، فاقد مشخصات استاندارد بوده‌‌اند یا تمامی مدل‌های اعلام شده (اعم از آنها که در بازار موجودند و احتمالا به طور قاچاق وارد کشور شده‌اند) یا مدل‌هایی که به طور قانونی قصد ورود به کشور دارند؟ اگر این موضوع نشان‌دهنده عدم اهمیت این موضوع نیست، پس به احتمال زیاد می‌تواند به معنی نادیده گرفتن حقوق مصرف‌کننده باشد؛ چراکه مصرف‌کننده از همه جا بی‌خبر برای خرید کالایی پول می‌دهد که ممکن است کیفیت لازم را نداشته یا مطابق با استانداردهای کشور نباشد.

 

 ● مرجوعی‌ها در دل بازار

بر اساس اعلام موسسه استاندارد، کالاهایی که فاقد کیفیت لازم باشند به کشور مبدا بازگردانده می‌شوند و اصلا اجازه ورود به کشور را ندارند. با این تفاسیر، معلوم نیست کالاهای مرجوعی که در بازار لپ‌‌تاپ به فروش می‌رسند و از قضا در لیست ممنوع‌الورودی‌های موسسه استاندارد هم هستند، از چه طریقی وارد بازار شده‌اند؟ زیرا بر اساس پرس‌و‌جویی که از بازار شده است، همین مدل لپ‌‌تاپ‌هایی که در موسسه استاندارد آنها را در لیست ممنوع‌الورودی‌ها آورده است، در بازار خرید و فروش می‌شوند و بر خلاف ادعای این موسسه فاقد هر نوع ایرادی هستند. البته پور‌هاشم، مدیرکل اداره استاندارد استان تهران لپ‌‌تاپ‌هایی را که در این لیست هستند مرجوعی خواند و گفت: این لپ‌‌تاپ‌ها نمونه‌های ایراد داری هستند که از طرف خریداران سایر کشورها به کارخانه تولیدکننده مرجوع و پس از آن به ایران فرستاده شده‌‌اند. به همین دلیل، این لپ‌‌تاپ‌ها فاقد کیفیت لازم بوده و ورود آنها به کشور ممنوع است. این در حالی است که نمونه‌های مرجوعی یا همان REFUR BISHED‌ها آزادانه در بازار خرید و فروش می‌شوند و در صورتی که از طرف فروشنده به خریدار اعلام شود که کالا مرجوعی است و آن را با قیمت پایین‌تری به فروش رساند فعالیت وی موردی ندارد.

یک فروشنده در این زمینه می‌گوید: متاسفانه به این دلیل که فروشندگان در بازار داخلی تنها در پی کسب سود خود هستند و همچنین نظارت چندانی بر عملکرد برخی از فروشندگان نمی‌شود، لپ‌تاپ‌های مرجوعی وارد بازار و به اسم لپ‌تاپ آکبند به فروش می‌رسند.

به گفته وی، اصولا پشت لپ‌تاپ‌های REFUR BISHED یک لیبل قرمز رنگ وجود دارد که مشخص می‌کند این لپ‌تاپ مرجوعی است؛ ولی در ایران برخی از افراد این لیبل را از بین می‌برند و آن را به اسم لپ‌تاپ آکبند به فروش می‌رسانند. رهبر، مسوول فروش شرکت ابزار پیشرو، عرضه‌کننده لپ‌تاپ‌های DELL و HP نیز در این زمینه ادعا می‌کند که در حال حاضر ۹۰‌ در‌صد لپ‌تاپ‌های سونی که در بازار داخلی به فروش می‌رسند، مرجوعی هستند. به گفته وی، به غیر از سونی، شاهد عرضه لپ‌تاپ‌های مرجوعی DELL، برخی از سری‌های لپ‌تاپ‌های HP و... د ر بازار هستیم. وی معتقد است، به طور کلی شرکت‌هایی که دستگاه‌های آنها در اروپا و آمریکا گارانتی تعویض ندارند، بیشتر به ارسال کالای مرجوعی به بازار کشورهای در حال توسعه می‌پردازند و در کشور ما موسسه استاندارد که مسوول پیگیری این موضوع است دانش کافی در زمینه تکنولوژی‌های روز ندارد؛ به همین دلیل در این زمینه با مشکل مواجه هستیم. فروشندگان لپ‌‌تاپ در مراکز خرید و فروش رایانه همچنین در مورد اعلام چنین لیستی از سوی موسسه استاندارد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و می‌گویند، اطلاع‌‌رسانی دقیقی در این زمینه نشده است که نشان‌دهنده بی‌اهمیت بودن این مساله است. این در حالی است که پورهاشم، مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران در این باره می‌گوید در این زمینه اطلاع‌رسانی شده است و لپ‌‌تاپ‌هایی که فاقد کیفیت لازم باشند اگر به هر نحوی وارد بازار شده باشند از بازار جمع‌آوری می‌شوند. به گفته وی، لپ‌‌تاپ مشمول قانون استاندارد اجباری است و این کالاها از لحاظ کیفی مورد آزمایش اداره استاندارد قرار می‌گیرند و در صورتی که مطابق استانداردهای کشور باشند وارد بازار می‌شوند و در غیر این صورت به کشور صادر‌کننده عودت داده می‌شوند. وی در مورد عرضه نمونه‌های مرجوعی به بازار می‌گوید: متاسفانه در شرایط فعلی ورود کالای قاچاق به بازار امری بدیهی است و اکثر نمونه‌های مرجوعی موجود در بازار از طریق قاچاق وارد کشور شده‌اند.

وی افزود: بر اساس طرح جامع کنترل بازار قرار براین شده است که موسسه استاندارد به نمونه‌برداری از بازار نیز بپردازد و نمونه‌های تقلبی یا مرجوعی را از این طریق در بازار شناسایی و به ستاد مبارزه با قاچاق معرفی کند. پورهاشم افزود: فروشنده ملزم به ارائه گواهی انطباق کالا با استانداردهای کشور به بازرسین است و در صورتی که این گواهی را نداشته باشد مشخص می‌شود کالا از مبادی غیررسمی وارد کشور شده است.

 

 

● معیارهای گذر کالا از فیلتر اداره استاندارد

بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، برای اینکه مجوز ترخیص کالایی صادر شود علاوه بر اظهارنامه نیاز به مجوز ثبت، مجوز واردات و ... است و تا زمانی که این مدارک به برگه درخواست واردات ضمیمه نشوند ورود کالا به کشور ممنوع است حتی اگر کالا سالم و بدون عیب باشد. پس این احتمال وجود دارد که کالا بدون عیب و مطابق با استانداردهای کشور باشد، ولی به دلیل ناقص بودن مدارک از ورود آنها به کشور جلوگیری شود. همچنین موسسه استاندارد اعلام کرده است برای ارائه مجوز ترخیص کالا از گمرک جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر مدارک فوق به سری ساخت دستگاه‌ها نیز توجه می‌شود و دستگاه‌هایی که سری ساخت آنها با آنچه به این سازمان اعلام شده است مطابق نباشد، اجازه ورود ندارند.

اما در حالی‌که اکثر فروشندگان بازار معتقدند لپ‌تاپ‌هایی که دچار مشکل هستند و به کمپانی مادر مرجوع می‌شوند پس از رفع عیب وارد بازار ایران و سایر کشورهای در حال توسعه می‌شوند‌، نمایندگی‌های فروش به شدت این موضوع را انکار می‌کنند و معتقدند لپ‌تاپ‌هایی که از این طریق وارد بازار می‌شوند، قاچاقی هستند و از فیلتر موسسه استاندارد نمی‌گذرند. طبق ادعای واردکنندگان، لپ‌تاپ‌هایی که از مجاری قانونی وارد کشور می‌شوند علاوه بر پرداخت حقوق گمرکی هزینه‌ای به موسسه استاندارد برای بررسی لپ‌تاپ‌ها می‌پردازند و لپ‌تاپ‌هایی که دچار مشکل باشند، وارد بازار نمی‌شوند. ‌اما فروشندگان بر این باورند که این لپ‌تاپ‌ها از راه‌های قانونی و با پرداخت حقوق گمرکی وارد بازار داخلی می‌شوند و این موسسه استاندارد است که از دانش کافی برای شناسایی لپ‌تاپ‌های معیوب برخوردار نیست. به گفته برخی از فروشندگان، موسسه استاندارد به بهانه‌های مختلف جلوی ترخیص کالا از گمرک را می‌گیرد به عنوان مثال بیشترین موردی که استاندارد به آن ایراد می‌گیرد کابل تبدیل برق لپ‌‌تاپ است که این مشکل به راحتی قابل حل است. اما موسسه استاندارد می‌گوید: وقتی کابل تبدیل برق دستگاه با استانداردهای کشور مطابق نباشد مشخص است که سایر بخش‌های دستگاه نیز با استانداردهای کشور همخوانی ندارد و اصلا این دستگاه برای چنین موقعیت اقلیمی طراحی نشده است.

 

 

● تست استاندارد آری یا خیر

اگر چه بر اساس اعلام موسسه استاندارد، ارائه مجوز انطباق کالا با استانداردهای کشور از سوی فروشنده به بازرسین این اداره امری لازم است، اما واردکنندگان و حتی اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هم معتقدند لپ‌‌تاپ باید از لیست کالاهای مشمول استاندارد اجباری خارج شود. به گفته آنها، لپ‌‌تاپ یکی از کالاهای پیشرفته در عرصه رایانه است و نیازی به تست شدن توسط این اداره ندارد و موسسه استاندارد باید به بررسی و تست کالاهای ساخته شده نو بپردازد نه لپ‌‌تاپ که ایران برای واردات آن در تحریم است. به عقیده تنی چند از اعضای کمیسیون سخت‌افزار این سازمان، اداره استاندارد استان تهران زیر نظر وزارت صنایع است؛ ولی خودسرانه عمل می‌کند. به عنوان مثال با تلاش صنف رایانه و موافقت وزارت صنایع کالاهایی مانند چاپگر، اسکنر، دستگاه فتوکپی و سرور از لیست کالاهای مشمول قانون استاندارد اجباری حذف شدند، ولی موسسه استاندارد که زیر نظر وزارت صنایع کار می‌کند در نامه‌ای به گمرک فرودگاه مهرآباد اعلام کرده است که این تصمیم وزارت صنایع درست نیست و باید این کالاها با مجوز استاندارد وارد بازار شوند. در این باره مهدی پور‌هاشم، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران می‌گوید: در شرایطی که قرار بر این است تمام کالاهای وارداتی و تولیدی داخل کشور از مجرای موسسه استاندارد عبور کنند حذف چند مورد اقدامی بیهوده است.
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۲/۰۷/۱۹
aryan afzooni

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی